Dansk strand vækker amerikanernes interesse

12 juli 2019 Søren Black
Dansk strand vækker amerikanernes interesse

Henne Strand ved vestkysten er kommet på en fornem liste hos det amerikanske medie CCN. Amerikanerne kalder simpelthen stedet for et indtagende og anderledes feriemål.

Når du planlægger din næste badeferie, kan du med fordel nøjes med at aflægge den jyske vestkyst et besøg. Stranden ved Henne Strand har i hvert fald vakt amerikanernes interesse. Den store koncern CCN har nemlig puttet Henne Strand ind på deres liste over de 17 bedste steder at besøge i Europa. Det store medie roser klitterne for at give masser af skygge, og så har stranden også en række rummelige stier, som er velegnet til at vandre og udforske dyrelivet på. Men det er ikke kun naturen ved Henne Strand, som har gjort CCN opmærksom på det danske område. Mediet roser nemlig ved samme lejlighed den dobbelte Michelin-restaurant Henne Kirkeby Kro, der på fornemmeste vis kan stille sulten hos både danske og udenlandske turister, der lægger vejen fordi den jyske vestkyst.

Flere amerikanere til området

Hos VisitWestDenmark, der arbejder for at få turister til området, har turistchef Colin Seymour da også svært ved at få armene ned. Han forudser, at placeringen af Henne Strand på CNN’s liste vil bidrage til at trække flere amerikanere til området. Amerikanerne rejser nemlig, ifølge turistchefen, ofte efter de såkaldte must see- og must do lister.

Badevandet er stadig i top

Når du alligevel bevæger dig til for eksempel Henne Strand, så kan du med sindsro hoppe i badebukserne og tage en dukkert i havet. For Danmark bevarer nemlig i 2019 sin 11. plads på den europæiske rangliste over lande med det bedste badevand. Det viser det nye badevandskort fra EU, der sammenfatter resultatet af mere end 9.000 vandprøver fra 1026 danske kyster og søer i badesæsonen i 2018. Den flotte 11. plads skal måles i forhold til de øvrige 28 EU-lande samt Albanien og Schweitz.

Flere Nyheder