Førstepladsen i dyrt kaffe

23 maj 2019 Søren Black
Førstepladsen i dyrt kaffe

København har netop indtaget en verdensrekord, der betyder, du skal have den store pengepung med dig, når du besøger byens cafeer.

Når du rejser ud i verden og drikker kaffe på den lokale cafe, så har du sikkert lagt mærke til, hvor lidt du må slippe for den gode kop med kaffebønner. Og det er ikke så mærkeligt. For herhjemme giver landets cafeejere den fuld gas, når de sætter prisen for at servere dig en kop kaffe. Faktisk har København netop fået titlen som den dyreste kaffeby i verden ifølge Deutsche Banks årlige rapport ‘Mapping the World’s Prices 2019’. Her sammenlignes priserne på en lang række varer og ydelser i verdens storbyer, og det er så her prisen på en kop kaffe stikker helt af. For som ivrig kaffedrikker på cafeerne i København vil du i gennemsnit komme til at betale ikke mindre end 6,3 dollars, det er cirka 42 danske kroner. På andenpladsen over verdens dyreste kaffebyer finder du Dubai og Hong Kong, hvor du kan få lov at smide henholdsvis 6 og 5,7 dollars for din mokka. Først på en fjerdeplads får København selskab af en af vores nordiske naboer. I Oslo koster en kop kaffe i gennemsnit 5,5 dollar. København tog også førstepladsen som verdens dyreste kaffeby sidste år.

Kvalitet, husleje og lønninger banker priserne op

Forklaringen på den høje kaffepris skal findes i det produkt, som gæsterne får serveret i deres kaffekopper. Ifølge Klaus Thomsen der er tidligere baristaverdensmester og i dag medejer af The Coffee Collective, så benytter cafeerne herhjemme nogle af de dyreste kaffesorter på markedet. Det står ifølge baristaen i kontrast til den konsumkaffe, de sælger i Sydeuropa. Italienerne benytter ofte kaffesorten robusta, mens den mest almindelige kaffebønne herhjemme er den noget dyrere arabica. Men også udgifter til husleje, skat og lønninger er afgørende for, at kaffepriserne tordner derop af på de københavnske cafeer.

Flere Nyheder