Krydstogtsturister skal spredes

22 juni 2019 Søren Black
Krydstogtsturister skal spredes

Stigningen af krydstogtsgæster får panderynkerne frem hos de lokale i mange europæiske storbyer. I København har man løsningen klar, så lysten til at tage imod de mange turister ikke forsvinder som et krydstogtskib på vej ud af havnen.

Går man en tur igennem Indre By i København i højsæsonen, så er det med at se sig for. Turister der kommer slæbende med deres trolleyer fylder nemlig godt op i gadebilledet. Mange af byens turister kommer fra de store krydstogtskibe, der lægger til ude i Nordhavn. Faktisk regner man med, at næsten en million passagerer denne sommer har kursen sat mod København. Hos turistorganisationen Wonderful Copenhagen er man meget opmærksom på, at der stadig er opbakning hos de lokale i byen til at modtage de mange turister. Og løsningen har man da også allerede udtænkt. Krydstogtsturisterne skal ganske enkelt spredes. Det betyder i praksis, at de allerede nu er ved at gøre sig klar i Helsingør og Hundested til at kunne tage imod en pæn portion gæster fra den voksende krydstogtsindustri.

Klar til et loft

Man behøver ikke at tage længere væk end til Norge for at finde sure miner over, at der igen i år kommer en masse turister forbi på store skibe. Kristin Krohn Devold turistdirektør for NHO Reiseliv har udtalt til TV2 Norge, at de mange krydstogtsturister både sover og spiser på deres skibe, og at landet derfor er mere interesseret i at få turister, der indlogerer sig på hotel. Turismedirektøren er sågar klar til at sætte et loft for hvor mange turister, nordmændene skal modtage fra de store krydstogtskibe.

Fortsat stor opbakning

Så galt står det heldigvis ikke til i København. Her viser undersøgelser, at 80 procent af københavnerne støtter op om, at København fortsat skal markedsføres internationalt som turistdestination. De mange turister forventes da også at generere en omsætning i Danmark på ca. 1,6 mia. kr. hvilket giver omkring 2.200 fuldtidsjob.

Flere Nyheder