Kunst, krigshistorie og kander med øl – Madrid har det hele

02 maj 2019 Søren Black
Kunst, krigshistorie og kander med øl – Madrid har det hele

Kunst i verdensklasse, lækre barer og spisesteder samt spor efter en tidligere diktator. Madrid tilbyder stadig en bred pallette af fantastiske oplevelser.

Besøg en virkelig levende by

Den spanske hovedstad Madrid står herhjemme nok lidt i skyggen af Catalanernes hovedstad Barcelona, der ofte fremhæves som rejsemålet over dem alle. Men er du til kunst og kultur, fest og farver eller krigshistorie, så bør du ikke snyde dig selv for et besøg i Madrid. Byen er utrolig levende, og man kan næsten ikke undgå at blive smittet af den gode stemning, der strømmer ud fra de mange tapasbarer og caféer, som byen indeholder.  Madrid er nemlig berømt for gader, der er proppet med barer og spisesteder. En af de kendte gader er Calle de la Cava Baja, som du finder i Latina-området. Denne pulserende restaurantgade er et sandt inferno af madboder, gademusikanter og højt humør. Her flyder øllet i stride strømme, mens de lokale og turisterne nyder en god omgang tortilla de patatas eller jambon iberico.

Oplev de store mesterværker

Madrid er dog meget mere end lækre tapas-tallerkner og skummende fadøl. Byen er kendt som et sandt kunstparadis, da man her kan fremvise mesterværker fra nogle af de allerstørste kunstnere, denne verden endnu har set. Højdepunktet er det berømte Prado-museum, hvor du finder mesterværker af store kunstnere som Goya og Velazquez. Har du et ønske om, at dykke lidt ned i den spanske borgerkrig, så kan du på museet Centro de Arte Reina Sofia finde Picassos ikoniske mesterværk Guernica. Maleriet er kendt for at skildre det bombardement, tyske fly foretog på den baskiske by Guernica under den Spanske borgerkrig i 1937.

Sidste udkald for Francos grav

Har du stadig ikke fået nok af den spanske borgerkrig, kan du i udkanten af Madrid, i De Faldnes Dal, besøge gravstedet for den tidligere spanske diktator Francisco Franco. Men du skal nok se at skynde dig, for den spanske regering har godkendt en flytning af Francos jordiske rester, som efter planen vil finde sted i juni 2019. Franco var leder af Spanien fra 1936 til 1975, og flytningen af hans gravmæle ses som et udtryk for, at Spanien nu for alvor vil gøre op med sin fascistiske fortid.

Flere Nyheder