Ny app giver dig styr på håndbagagen

17 maj 2019 Søren Black
Ny app giver dig styr på håndbagagen

Din ferie kan hurtigt stige i pris, hvis din håndbagage er for stor og skal tjekkes ind sammen med resten af bagagen. En ny app kan hjælpe dig til at undgå dette forkætrede gebyr.

Når du står i lufthavnen og skal tjekke ind, er der meget at holde styr på. Men med en ny app fra det spanske flyselskab Iberia, er der nu en ting mindre, som kan gå galt. Flyselskabet har nemlig lavet en app, der kan fortælle dig, om din håndbagage lever op til de krav, som flyselskabet stiller. Og det kan nemt spare dig for en del penge. Konsekvensen ved ikke at have helt styr på, om din kuffert har den rette størrelse til at gå med som håndbage er for det meste, at du må betale et ekstra gebyr for at få den tjekket ind sammen med de store kufferter.

Slip for at måle kufferten hjemmefra

App’en, der er en del af opdateringen i Iberias app, fungerer helt lavpraktisk på den måde, at du ved hjælp af mobilens kamera kan scanne din håndbagage. Kort tid efter får du så besked på, om din kuffert kan gå som håndbagage, eller om den skal tjekkes ind. Dermed slipper du for at skulle måle din kuffert med en tommestok for dernæst at få at vide i lufthavnen, at din lille trolley alligevel er for stor til at medbringe oppe i flyets kabine.

Tager ikke højde for vægten

Den nye app har dog nogle begrænsninger, der er værd at notere sig. App’en kan kun fortælle dig, om din baggage opfylder den rette størrelse til at kunne gå med som håndbagage. Den tager ikke højde for, hvor tung din kuffert er. Derudover kan app’en på nuværende tidspunkt kun benyttes til IOS, altså det styresystem, der benyttes på Apples smartphones og tablets. De fleste luftfartselskaber tager i dag et gebyr for at tjekke din kuffert ind. Det har fået mængden af håndbagage oppe i kabinen til at stige markant de seneste år

Flere Nyheder