Ny genvej til togbilletter

15 august 2019 Søren Black
Ny genvej til togbilletter

Du kender sikkert platformen Momondo, der er det ideelle sted at finde billige flybilletter. Nu har svenskerne fået en tilsvarende platform, den gælder dog bare til søgninger efter gode togbilletter.

Hører du til de mange, der ønsker at skifte flyrejsen ud med en togtur, så får du med stor sandsynlighed det nemmere i fremtiden. Svenskerne har nemlig lige lanceret en ny søgeplatform med navnet Railtic, der giver dig det fulde overblik over billige togbilletter. Dermed er det muligt at søge på den bedste togrejse i næsten alle de 31 europæiske lande, der er medlemmer af UIC – den internationale jernbaneunion. Til at starte med giver platformen kun mulighed for billetsøgning, men fra efteråret 2019 er det også planen, at du her kan købe dine billetter. Ideen til Railtic er udsprunget af svenskeren Carl-Johan Alkstål, der længe har savnet en søgemaskine som Momondo, altså bare rettet mod de togrejsende. Søgetjenesten gør det muligt at booke en hel sammenhængende, international togrejse. Samtidig med at du som rejsende kan få alle informationer om navne på togoperatørerne, tider for afgange, service om bord, sovemuligheder og eventuelt restaurantvogne.

Svenskerne står ikke alene

Den nye søgeplatform er en del af en trend, hvor det handler om at rejse mere bæredygtigt. For nyligt rejste den svenske klimaaktivist Greta Thunberg for eksempel til USA i en sejlbåd. Men for Carl-Johan Alkstål handler det også om at lære de rejsende, at toget kan noget, som flyet ikke kan. Her kan du for eksempel opleve små landsbyer udenfor vinduet, som du aldrig ville kunne nyde synet af i et fly. Og noget tyder da også på, at svenskerne ikke står alene med at tilbyde en søgemaskine til togbilletter. I England har Trainline længe arbejdet på samme område, mens også tyske DB i dag tilbyder hjælp med ruter, priser og køb til togrejsen. Herhjemme findes der endnu ikke en togpendant til en flysøgemaskine som Momondo.

Flere Nyheder