Pas på i Italien

11 august 2019 Søren Black
Pas på i Italien

Italienerne er trætte af de mange turister, der opfører sig, som det passer dem. Derfor har de indført en række nye lovstramninger, som du gør klogt i at efterkomme. Ellers kan ferien sydpå hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Hører du til de mange, der holder af at nyde madpakken på Den Spanske Trappe i Rom, så kan du godt finde den store pung frem. For italienerne har nemlig strammet garnet om de mange turister, der hvert år indtager det populære støvleland. Det er nemlig ikke kun os danskere, som elsker at valfare til Italien. Landet er i den grad blevet ramt af masseturisme, hvilket har fået myndighederne op i det røde felt. Nu skal det være slut med turister, der bader i byens springvand, klatrer på de gamle monumenter eller vader igennem byen iført badetøj. Nu vil man med nye, skrappe regler forsøge at motivere turisterne til at respektere deres omgivelser. Helt konkret betyder det, at du ikke længere må sidde på Den Spanske Trappe i Rom, der er et yderst populært tilflugtssted. Efterkommer du ikke de nye regler, så kan du få en bøde på op til 400 euro, hvilket svarer til omkring 3000 kr.

Dyr kaffebrygning                    

Men det er ikke kun i Rom, at reglerne er strammet. Bevæger du dig længere nord på, vil du i den populære kanalby Venedig også hurtigt opdage, at der er kommet andre boller på suppen. For nylig fik to tyske turister en bøde på 7000 kroner af Venedigs politi. De havde begået den store forbrydelse at brygge kaffe på den populære Rialto-bro. På denne bro eller mange andre steder i byen, er det nemlig ikke tilladt at drikke eller spise, mens man sidder ned. Indtagelse af fødevarer er forbeholdt byens cafeer og restauranter.

Italien er ifølge Eurostat, EU’s statistikorganisation, det tredje mest besøgte land i Europa. I 2017 havde landet 210 millioner udenlandske overnatninger. Italien er fortsat et superskønt sted til at afholde ferien. Og hvis du efterkommer myndighedernes regler, så er der gode chancer for, at dine penge der også vil kunne række langt.

Flere Nyheder