Rejsenyt: Din guide til road trips i Europa

12 september 2019 Astrid Pedersen
Rejsenyt: Din guide til road trips i Europa

Du behøver ikke at tage helt over på den anden side af Atlanten for at kunne udføre et spændende road trip. Europa egner sig faktisk ganske fint til denne form for rejse. Er du ikke i besiddelse af en egnet bil, kan du leje én på destinationen. Og der er masser af spændende seværdigheder, smuk natur, interessant kultur og historie samt hæsblæsende aktiviteter på vores helt eget kontinent.

Solskin og windsurf i Baskerlandet og nærmeste omegne

Denne tur tager sit udgangspunkt i Bilbao, hvor de nærliggende landsbyer kan tilbyde noget nær den bedste brænding til surf i verden. Hernæst kan du køre langs den spanske Atlanterhavskyst til San Sebastian, som må betegnes som et sandt vidunderland, når det handler om vandsport og lækker mad. Du må ikke gå glip af den lokale cuisine på de mange små restauranter, som gør netop dette område til noget særligt.

Hernæst går turen syd over gennem vildnisset i Pyrenæerne og til Pamplona. Oplev stigningen gennem Roncesvalles passet, før du returnerer til den smukke kyst. Du kan også vælge at fortsætte langs Biscaya bugten til den attraktive badeby St-Jean-de-Luz. Brænder rejsepengene i lommen på dig, kan du med fordel tilbringe et par lukulliske dage i Biarritz, hvor du kan dvæle ved de legendariske boho strande – og de, som leder efter de helt store bølger, kan hænge lidt ud med surferne i Hossegor.

Hvis du ønsker lidt byliv til at toppe oplevelsen af, kan du med fordel afslutte turen ved at drage nord over til Bordeaux, Aquitaniens perle, hvor du kan opleve de skønne caféstrøg og boulevarder samt vine i absolut verdensklasse.

Når du skal forberede dit road trip i Europa, er det en rigtig god idé at undersøge, om den bil, du planlægger at bruge, egner sig til bjergkørsel og har plads til den bagage, du ønsker at medbringe – inklusive eventuelt udstyr til diverse aktiviteter.

Flere Nyheder