Rejsenyt: Oplev verden på hesteryg

19 september 2019 Astrid Pedersen
Rejsenyt: Oplev verden på hesteryg

Du har selvfølgelig hørt om busrejser, togrejser, road trips i bil og måske endda cykelrejser eller vandreture. Men vidste du, at optil flere rejsebureauer i Danmark og i resten af verden udbyder ferier, som specifikt henvender sig til det ridende folk?

Rideferier – ikke kun for børn

Du forbinder måske ordet rideferie med barndommens ridelejre, som mestendels var befolket af hestepiger og små, gnavne ponyer. Men nu om stunder kan voksne også komme på rideferie. Og dette foregår på et ganske andet niveau! Når du som voksen vælger en ferie på hesteryg, kræves der i de fleste tilfælde et vist niveau af erfaring og gode ridekundskaber.

På mange ture – for eksempel Grande Traversee, som forløber og tretten dage, og strækker sig fra Andes bjergene over Argentina til den chilenske kyst – vil du skulle sidde i sadlen i op imod otte timer i træk. Denne specifikke tur går gennem vandløb, tætte skove og vanskelige bjergpas, op og ned af stejle stigninger og i fuld galop ud over sletterne. Denne type ridt er en såkaldt ekspedition, hvilket vil sige, at gruppen rider fra sted til sted, og ikke har en fast base.

En anden type rideferie, som er særdeles populær blandt familier, er den såkaldte ranch ferie. Her er man indlogeret på en ranch, hvor man kan nyde naturen på lange dagsridt, og vende tilbage til hjemmelavet mad fra farmens egen produktion af kødkvæg og grøntsager. Og endelig findes der den såkaldte ridesafari, som typisk vil foregå i Afrika eller i Sydafrika, på hvilke man fra hesteryg kan nyde den storslåede natur på savannen.

Skal man have sin egen hest for at tage på rideferie?

Det er ikke nødvendigt, at du har din egen hest med på rideferie. Heste stilles til rådighed af arrangøren – det er dog en fordel, hvis du har god ride erfaring svarende til turens niveau.

Flere Nyheder