Romantik og gyldne dråber i Portvinens hjemland

08 juli 2019 Søren Black
Romantik og gyldne dråber i Portvinens hjemland

Når du sidder i Danmark på en råkold novemberaften, tænker du sikkert ikke over, at portvin kan være noget særligt eksklusivt at skænke i glasset. Det kan et besøg i portvinens hjemland hurtigt ændre på.

Vil du opleve portvinen i dens hjemland er hovedstaden Lisabon og landets by nummer to Porto et rigtigt godt sted at begynde. Porto er ikke bare den næststørste by i Portogal, den er for mange også den mest charmerende. Her kan du sammen med tusindvis af andre turister slentre fra portvinshus til portvinshus, og smage løs af den vin, som dette land er blevet så kendt for. Porto har 2,1 millioner indbyggere, som er bosat i en by, hvor de brolagte gader hurtigt kan minde turister om, at deres kondi ikke er helt perfekt. Det går nemlig op og ned i denne by, hvor man til gengæld kan nyde en utrolig smuk udsigt over havet. Ved havnekanten ligger de gamle portvinsbåde og skvulper. De blev i sin tid brugt til at fragte portvinen fra gårdene og ind til Porto, hvorfra de fantastiske dråber blev sendt ud i verden. I dag ligger bådene der som et minde om en svunden tid, og skaber en utrolig romantisk stemning i området. De gamle både får selskab på land af store portvinsmærker som Kopke, Burmeister og Taylors. Her kan du smage, hvorfor Portvinen verden over er blevet en populær måde at afslutte et lækkert måltid mad på.

Fantastiske portvinsbarer i Lissabon

Har du et par ekstra dage i Portugal, bør du selvfølgelig ikke snyde dig selv for at besøge landets hovedstad Lissabon. Belem-området er nok byens mest kendte kvarter, hvor du finder det berømte Belem Tower. Dette tårn fra det 16. århundrede byder på en fabelagtig udsigt ud over portugisernes smukke hovedstad. Selvom portvinen ikke fylder helt så meget i gadebilledet som i Porto, så er der i Lissabon alligevel en lang række portvinsbarer, hvor personalet står klar til at guide dig til at få købt de fortryllende dråber.

Flere Nyheder