Sådan kan du planlægge dit roadtrip i Canada

06 august 2019 Emilie Jacobsen
Sådan kan du planlægge dit roadtrip i Canada

Drømmer du om at opleve Canada, er det oplagt for dig at gøre det fra en bil. Det vil give dig mulighed for at komme steder hen, du ikke ville kunne opleve, hvis du var rundt med offentlig transport. For eksempel er der mange steder i Rocky Mountains og på prærien, som du ikke ellers ville kunne opleve. 

Lonely Planet har for nylig udgivet en artikel om, hvordan du bedst kan planlægge dit roadtrip i Canada. Her får du nogle af hovedpointerne fra den. 

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder ud af, om du vil købe eller leje en bil. Hvis du kun skal være væk i kortere tid, kan det bedst betale sig for dig, at du lejer en bil. Skal du være væk i længere tid, kan det dog i mange tilfælde bedst betale sig for dig, at du køber en bil. Det vil der være mange penge at spare på, og du er ikke bundet til at skulle aflevere bilen et bestemt sted. 

Når du skal planlægge, hvor du skal køre hen, har du rigtig mange forskellige muligheder. Du kan køre fra kyst til kyst. Det er en tur på 5.500 kilometer i sig selv – plus selvfølgelig alle de afstikkere, du kommer til at lave fra ruten. Det siger derfor sig selv, at du skal sætte god tid af til. Du kan hurtigt komme til at bruge flere måneder på det. I det tilfælde vil det altså ofte kunne betale sig for dig, at du køber en bil. Skal du køre om vinteren, skal du være opmærksom på, at vinteren i Canada godt kan blive hård. 

Der findes dog også mange kortere ruter i Canada, hvor du kan tage på roadtrip på kortere ruter. Det kan for eksempel være op og ned af enten vestkysten eller østkysten. 

Flere Nyheder