Træk stikket fuldstændig, når I er i sommerhus

11 november 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man aftaler ellers med sig selv, at når man tager i sommerhus i Djursland, som man kan lide at gøre det, så skal man komme hinanden endnu mere ved, end man gør det til hverdag.

Men før man har set sig om, så sidder børnene begravet i deres telefoner eller brokker sig over, at der ikke er noget godt nok signal.

Og før man kan pege fingre ad dem, så er man lige så elendig til at koble fra og slappe af, fordi man lige skal tjekke en vigtig mail, man har fået ind, eller set nyheder på ens telefon.

Således ender man med at lave det samme, som man gør derhjemme, hvor hver person underholder sig selv, men man bilder sig ind, at man er på ferie.

Så når man kommer hjem, kan man for det første mærke, at man vitterligt ikke fik slappet af, fordi man hele tiden var tilgængelig for andre derhjemme, og man kom ikke ens bedre halvdel eller børnene tættere.

image

Forsøg virkelig at gøre noget ud af det ved turen i sommerhus

Det er nok utopi at tro, at hele familien kan koble digitalt fra i en hel uge eller bare en forlænget weekend, men man kan lave en aftale om, at når man tager ud og ser på det lokale miljø, er ude i naturen eller på restaurant, når man er i sommerhus, så lader man telefonerne blive hjemme, eller man lader dem i hvert fald ikke komme frem.

Man kan også lave den aftale, at man aftaler nogle timer på døgnet, hvor man er mobilfri og væk fra det digitale.

I starten kan det være angstprovokerende at gøre, men med tiden opdager man, hvor befriende det er, at andre ikke kan få fat i en.

Og så ender man virkelig med at nyde den her tur i sommerhus.

Flere Nyheder