Undgå de værste kødannelser

22 juni 2019 Søren Black
Undgå de værste kødannelser

Dette års ferietrafik igennem Tyskland rammes af ekstra meget vejarbejde. Men der findes gode råd til at begrænse den evindelige kødannelse sydpå.

Bøger, Ipads og anden god underholdning er en virkelig god ting at have med i bilen til dine børn, hvis du har valgt en kør-selv ferie, der går sydpå i år. De tyske motorveje er nemlig ramt af et hidtil uset højt antal vejarbejde. På nuværende tidspunkt er der gang i 540 forskellige vejarbejder rundt om i Tyskland, hvilket er 150 flere end på samme tidspunkt sidste år, viser tal fra FDMs tyske søsterklub ADAC. Selvom Tyskland er et stort land, så kommer danske bilister ikke uden om de irriterende skilte, der oplyser om stau – kø på tysk. For en del af vejarbejdet foregår nemlig på danskernes hovedfærdselsåre sydpå. Det vil sige Autobahn A7 (Flensborg-Ulm) og A9 (Berlin-München). De samme forhold gælder omkring München og ned mod Salzburg i Østrig. Desværre er risikoen for at holde i kø ikke kun et tysk fænomen. På de store ruter som E45 igennem Brennerpasset mellem Østrig og Italien og i Karawankentunnellen mellem Østrig og Slovenien, som mange kører ad på vejen til Kroatien er der også højrisiko for at komme til at vente unødigt længe for at komme fremad i sin bil.

Orienter dig hjemmefra og kør om natten

Det er selvfølgelig muligt at tage visse forholdsregler, når turen går sydpå. Journalist og testkører på FDMs medlemsmagasin Motor, Karsten Meyland Lemche råder bilisterne til, at man hjemmefra orienterer sig om trafiksituationen via sin radio, GPS eller ved brug af Google Maps. Sidstnævnte tjeneste foreslår for eksempel alternative ruter, hvis motorvejene skulle ske at lukke helt. Og så er det også en god ide, ifølge FDMs journalist, at køre om natten, eller midt på ugen, ligesom det er smart at undgå de store byer som Hamborg og Berlin i myldretiden.

Flere Nyheder