Undgå fremmed valuta efter ferien

26 juli 2019 Søren Black
Undgå fremmed valuta efter ferien

Du gør klogt i at brænde dine sidste penge af i lufthavnen, inden du flyver hjem til Danmark efter en velfortjent ferie. Flere banker er nemlig stoppet med at tage imod fremmed valuta.

Når du vender hjem fra en herlig ferie i de varme lande, kan det være en god ide at sørge for, at der ikke ligger pengesedler i en fremmed valuta og brænder i din pung. For det er ikke længere så nemt at komme af med den valuta, som du har tilbage fra din ferie. Danske banker har nemlig sparet deres kasser væk, og de er således ikke interesseret i at betjene dig, hvis dit eneste formål er at omveksle valuta. Hos Jyske Bank har man dog opsat pengeautomater, der kan tage imod Eurosedler. Men så stopper det også her, andre valutaer tager banken ikke længere imod. Forretningsdirektør i Jyske Bank Privat, Hanne Birgitte Møller udtalte fornylig, at Jyske Bank råder deres kunder til enten at gemme deres overskydende ferievaluta til den næste ferie eller få pengene vekslet i et vekselbureau. Dem finder du i lufthavnen eller på banegårde rundt omkring.

Længere mellem bankernes vekselkontor

Jyske Bank har nu lukket for samtlige kasser i deres 95 filialer, og derfor er det altså ikke her, du skal møde op med dine tyrkiske lira i håb om at få dem vekslet til danske kroner. Helt så slemt står det ikke til hos Jyske Banks konkurrenter, om end der er blevet længere mellem de filialer, der gider modtage din ferievaluta. Nordea oplyser, at du kan få din ferievaluta vekslet i ni af deres filialer landet over, mens resultatet hos Danske Bank er, at der er 48 afdelinger tilbage, hvor personalet gerne leger vekselkontor for dig. Selvom flere af bankerne ikke længere tager imod din udenlandske valuta, så kan du stadig købe for eksempel tyrkiske lira eller amerikanske dollar i bankerne. Du skal blot sørge for at få valutaen bestilt hjem i god tid. Det nemmeste er at benytte bankernes hjemmeside til det formål.

Flere Nyheder